Ontzorgde werker

Geniet van het gemak en de vrijheid die Werk Standby aanbiedt.

Als ontzorgde vrij werker kies je ervoor om praktische zaken rondom werk zoveel mogelijk te laten regelen door Werk Standby.

Groen staat voor Faciliteiten. Minder zorgen, faciliteiten kunnen gebruiken en het vervangt de traditionele secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voorbeelden 

Je kunt een auto van de stichting in bruikleen krijgen, waarbij je per kilometer betaalt. Het is ook makkelijk af te spreken dat  je werkaanbieder je zakelijke kilometers betaalt. Hierdoor heb je geen last van bijtelling; de software bepaalt per rit of het zakelijk is of privé.

Of je regelt je pensioen via Werk Standby; denk hierbij aan een lijfrente-pensioenregeling. Werk Standby werkt aan een collectieve pensioen- en levensloopregeling, maar die zal komende jaren nog niets kunnen opleveren. Ben je ZZP’er, schrijf je dan uit en wordt Zelfstandige Professional in Het Vrije Werken. Dat scheelt je veel gedoe en een wettelijk verplichte administratie, met risico op boetes als je een foutje maakt.


Vrije werker

De vrije werker: Is een hardwerkende persoon die steeds in staat is om voldoende te verdienen voor zichzelf en de werkaanbieder om gebruik te kunnen maken van extra faciliteiten op het gebied van mobiliteit, communicatie, huisvesting, verzekeringen en ontwikkeling van persoonlijke kwaliteiten.

Werkaanbieder

De werkaanbieder: biedt voldoende werk aan met een zodanige vergoeding dat een vrije werker ervoor kan kiezen om van de extra faciliteiten gebruik te maken. In veel gevallen zal het belangrijk zijn het werk ook langdurig aan te bieden. In de praktijk maken blauwe werkaanbieders gebruik van de faciliteiten om aantrekkelijker te zijn en paarse werkaanbieders omdat het noodzakelijk is aan EU-vrije werker extra facilteiten buiten werktijd aan te bieden.