Zo werkt het

Vind werk. Bied werk aan.
inschrijven als vrije werkervrije werkers inschakelen

Sociaal

Werk Standby faciliteert flexwerk tegen een eerlijke vergoeding. Wij verbinden vrije werkers en werkaanbieders en ontzorgen de administratie. Zo werken wij aan positieve maatschappelijke impact. Laagdrempelig, sociaal en flexibel. 

Freelancer

Een vrije werker is een freelancer, zónder dat deze staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vrije werkers zijn dus wel freelancers maar niet per se zelfstandigen. De inkomsten van vrije werkers zijn voor hen tijdelijke of extra inkomsten.

Administratie en betaling aan vrije werkers

Werk Standby regelt de betaling aan vrije werkers en geeft de inkomsten door aan de Belastingdienst. Vrije werkers moeten zelf aan het begin van het volgende jaar belastingaangifte doen.

Werkaanbod accepteren

Als vrije werkers kies je zelf welk werk je accepteert. Als je onverwacht niet kan komen werken mag je onderling ruilen met iemand anders van hetzelfde werkniveau. 

Geen dienstverband

Een vrije werker bepaalt zelf of en wanneer hij of zij aangeboden klussen accepteert. Er wordt gewerkt via onze geautomatiseerde 3-partijen Modelovereenkomst, waardoor er geen sprake is van een dienstverband of arbeidsovereenkomst.

Laagdrempelig

Werk Standby verbindt werkaanbieders en mensen die graag willen werken. Door Werk Standby kunnen zij op een laagdrempelige manier kennis met elkaar maken. 

Naast ander werk

Heb je al ergens werk of inkomsten? Ook dan kan je nog werken als vrije werker via Werk Standby.

Overal inzetbaar

Vrije werkers zijn inzetbaar in alle branches en sectoren. In veel gevallen is het ook een goedkoper alternatief dan payroll en uitzenden. Vrije werkers verdienen meestal beter dan uitzendkrachten die hetzelfde werk doen.

Bemiddelaars

Werk Standby werkt met een aantal bemiddelaars die gemachtigd zijn om namens Werk Standby vrije werkers en werkaanbieders te matchen.

Bekijk bemiddelaars

Stichting Standby Fonds

80% van de winst van Werk Standby gaat naar Stichting Standby Fonds. Samen nemen en steunen wij initiatieven die mensen helpen vaardigheden te ontwikkelen om betaald werk te vinden.

Stichting Standby Fonds

{

“Ik vind het zo fijn dat je niemand verantwoording hoeft af te leggen als je een keer niet kunt!”

Carice – schoonmaakhulp, Rotterdam

“Ik werk als vrije werker omdat ik nergens aan vast wil zitten. Misschien wil ik over een week wel op wereldreis!”

Bart – orderpicker, Utrecht

“”Via Werk Standby kan ik allerlei verschillend werk uitproberen, ik weet nu beter wat ik wil!”

Simone – callcenter agent, Utrecht

“Je kan je eigen tijd indelen. Wanneer je er een tijdje tussenuit bent, bijvoorbeeld als mantelzorger, is het werk als vrije werker ideaal!”

Orlando – horecatijger, Amsterdam

Voor een eerlijke flexibele arbeidsmarkt

Wil jij ook met ons samenwerken om de flexibele arbeidsmarkt socialer te organiseren?
Meld je dan vandaag nog aan als vrije werker, werkaanbieder of bemiddelaar!

Wordt vrije werker

Schrijf je in

Wordt werkaanbieder

Lees meer

Wordt bemiddelaar

Lees meer